Läsarfrågor

April 26, 2011 § Leave a comment


Tre läsarfrågor (se nedan) – till synes olika – som får samma svar av Hans Nyström:

Börja tillämpa Den Positiva Metoden.

Även om barns sätt att reagera kan variera fungerar Hans metod i de allra, allra flesta fall. Och även där de inte helt löser problematiken kommer du som förälder att uppleva en märkbar förändring till det bättre.


Vi kommer nu att börja förklara Den Positiva Metoden. Den är enkel och inte tidskrävande att tillämpa. Dessutom passar den ALLA barn som på något sätt trotsar, strular eller bråkar. Även barn som är blyga och tillbakadragna mår bra av den uppmärksamhet metoden innebär och blir mer utåtriktade.


Det finns ingen gräns för hur mycket ett barn ska strula för att man som förälder ska börja med Den Positiva Metoden – alla föräldra-barn-relationer vinner på det bemötande den innebär.


Vi kommer nu att börja beskriva Den Positiva Metoden i en enkel steg-för-steg-beskrivning. Hoppas du och ditt barn vill följa med på den resa detta innebär!


Hälsar Hans och Anna

Sofia skriver:
“Såg din länk i Johanna Toftbys blogg å var genast tvungen att kika in. Denna blogg kommer att bli toppen, jag kommer absolut att läsa den. Har två pojkar, 1,5 å 5 år och busiga som få :-) Men jag har en fråga, min äldsta son har sen födseln varit väldigt osäker o blyg, helst gentemot andra barn, men hemma väldig tydlig om vad han vill. Seperationsångesten hos han har varit väldigt stark men det börjar bli bättre nu. Men hur stärker man självkänslan hos en 5-åring?”

“Jag har två små töser, den ena två år som trotsar på en ganska lagom nivå som jag tycker är helt okej då jag anser att dom måste testa gränser ibland men hon kan ändå ta ett nej. 14 månaders flickan däremot har aldrig och jag menar verkligen ALDRIG i hela sitt liv lyssnat på ett nej, när hon gör saker hon inte får säger vi ajaj Jadie(hennes namn) eller nej jadie men hon vänder inte ens på huvudet, hon visar inte det minsta tecken på att hon ens hört oss men när vi bara säger hennes namn annars tittar hon på oss så hon väljer ju helt klart att ignorera nej:et. Vi säger nej flera gånger och lyfter bort henne när hon inte lyssnar men på två röda sekunder är hon tillbaka och gör det hon inte får, det här håller på tills vi tröttnar och hon åker in i säng. Några gånger har vi hållt på så länge som i två timmar eftersom vi inte vill att hon ska fortsätta då hon märker att vi ger upp men det håller inte i längden att säga nej och lyfta bort en hel dag.”

Vad gör vi för fel (bortsett från att ge upp), vad ska vi göra och hur kommer det sig att hon väljer att inte lyssna när vi säger ifrån, hon ser och hör ju att storasyster lyssnar. Hoppas du kan hjälpa en mamma och pappa som inte hittar någon lösning.”

Byengberg skriver: 

“Min dotter är 21 månader och inne i en säkert vanlig fas för många. Testa gränser! Hon är harmonisk, lycklig och trygg i sig själv. Hon får mycket uppmärksamhet av såväl mig som andra runt sig. Ena stunden är hon lugn och leker jätte fint. Helt plötsligt så gör hon allt hon inte får göra. Dvs busar. Så som kasta saker som är ömtåliga, så att de går sönder. Kasta jord ur blomkrukor. Försöka stoppa in stenar i munnen. Klättra upp och ställa sig på soffkanten. Hur går man igenom denna fas på bästa vis? Ett NEJ är super roligt att få, det gör att hon gör det om och om igen.” 


Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading Läsarfrågor at Lyckliga Barn.

meta

%d bloggers like this: